Managing Users

Pour la version française, cliquez ici

Once logged in to the Customer Portal, you can easily manage users connected to your customer account. Add and remove users, or promote a user to master.

You can find Users under the left menu item Administration → Account Management section of the Customer Portal.

Customer Portal users should not be confused with Contact Management. Customer Portal users can only login to the Customer Portal and perform certain actions. Contact persons, managed in the Contacts section, are used for communication via email or phone, and are used for contractual purposes.

User roles

Each user can have roles assigned to it to perform specific operations on the Customer Portal. See below what every role can perform.

RoleAllowedNot allowed
Every user
  • Login to Customer Portal

Abuse
  • Manage abuse tickets
  • View financial data
  • Cancel services
  • Manage services (reboots, reinstalls etc.)
  • Manage users
  • Manage API Keys
  • Create tickets
Technical
  • Manage services (reboots, reinstalls etc.)
  • Order upgrades to services (OS, extra IP's, extra HDD/RAM)
  • Create tickets
  • View financial data
  • Cancel services
  • Manage abuse tickets
  • Manage users
  • Manage API Keys
Finance
  • View financial data
  • Pay invoices
  • Cancel services
  • Create tickets
  • Manage abuse tickets
  • Manage services (reboots, reinstalls etc.)
  • Manage users
  • Manage API Keys
Admin
  • All of the above
  • Manage users
  • Manage API Keys
  • Cannot remove Master User or promote users to become Master
Master
  • All of the above

Master User

A Master user is a special kind of role. There can only be one Master user for each customer account, and it cannot be removed. The Master user can promote another user to be the Master.

Une fois connecté au portail client, vous pouvez facilement gérer les utilisateurs connectés à votre compte client. Ajoutez et supprimez des utilisateurs, ou promouvez un utilisateur au rang de maître.

Les utilisateurs du portail clients ne doivent pas être confondus avec le service de gestion des contacts. Les utilisateurs du portail clients peuvent uniquement se connecter au portail clients et effectuer certaines actions. Les personnes de contact, gérées dans la section Gestion des contacts, sont utilisées pour la communication par courriel ou par téléphone, et sont utilisées à des fins contractuelles.

Roles des usagers

Chaque utilisateur peut se voir attribuer des rôles lui permettant d'effectuer des opérations spécifiques sur le portail clients. Voir ci-dessous ce que chaque rôle peut accomplir.

Role

Permis

Non permis

Tous les usagers

Se connecter au portail client

Abus

Gérer les billets d’abus

-          Voir les données financières

-          Annuler des services

-          Gérer les services (redémarrage, réinstallation, etc.)

-          Gérer les usagers

-          Gérer les clefs API

-          Créer des billets

Technique

-          Gérer les services (redémarrage, réinstallation, etc.)

-          Commander améliorations pour les services (OS, IP supplémentaires, HDD supplémentaire, etc.)

-          Créer des billets

-          Voir les données financières

-          Annuler des services

-          Gérer les billets d’abus

-          Gérer les usagers

-          Gérer les clefs API

Finance

-          Voir les données financières

-          Payer les factures

-          Annuler des services

-          Créer des billets

-          Gérer les billets d’abus

-          Gérer les usagers

-          Gérer les clefs API

-          Gérer les services (redémarrage, réinstallation, etc.)

Gestionnaire des utilisateurs

-          Gérer les utilisateurs

-          Voir les données financières

-          Annuler des services

-          Gérer les billets d’abus

-          Gérer les usagers

-          Gérer les clefs API

-          Créer des billets

-          Gérer les services (redémarrage, réinstallation, etc.)

Utilisateur Principal

-          Tous ce qui précède

-          Gérer les clef API

-          Créer des billets

Utilisateur Principal

Un utilisateur principal est un type particulier de rôle. Il ne peut y avoir qu'un seul utilisateur maître par compte client, et il ne peut être supprimé. L'utilisateur principal a le contrôle de la gestion des utilisateurs et peut promouvoir un autre utilisateur en tant qu'utilisateur principal. L'utilisateur principal est autorisé à tout faire dans le portail client.

Ou trouver la gestion des usagers

La gestion des utilisateurs se trouve dans la section Administration du menu de gauche du portail client.

Get Support

Need Technical Support?

Have a specific challenge with your setup?

Create a Ticket